Nytt plantbaserat varumärke gör entré på Ica och Mathem

5 maj, 2022

Aloba är ett nytt svenskt varumärke på växtbaserade livsmedel, som både innehåller råvaror från land och hav. Sortimentet finns nu listat på Ica och Mathem.

Alobas växtbaserade produkter görs av alger, havre, korn, gråärt och ärtprotein. Algerna odlas i havet utanför Trondheim i Norge och övriga råvaror är svenskodlade.

”Vår ambition har varit att skapa ett nytt livsmedel som förenklar och förgyller i vardagen, inte ett substitut till kött, kyckling eller fisk utan en helt ny kategori. Och näringsinnehållet är svårslaget”, säger Kaisa Wallin, VD för Aloba Foods.

Sortimentet omfattar färs, burgare samt nyheterna pinnar och bollar. Produkterna säljs frysta och all tillverkning sker i Skåne. Alobas produkter har ett högt innehåll av jod, en proteinhalt på 9,5-13 procent samt ett fiberinnehåll på cirka 7 procent.

Bakom Aloba Foods står det norska bolaget Seaweed Solutions AS, Nebit AB samt Lennat Ahrné. Seaweed Solutions AS är pionjärer inom algodling i Europa med en patenterad algodlingsteknik och omfattande kunskap kring algernas värdekedja. Nebit AB är ett litet team med lång erfarenhet från livsmedelsbranschen och e-handel, bland annat som medgrundare till Mat.se. Lennart Arhné är agronomie doktor med flera års erfarenhet inom förpacknings- och livsmedelsbranschen.
Namnet Aloba bygger på engelskans benämningar för de tre huvudråvarorna alger, havre och korn – algae, oats och barley.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!