Nya dubbelskruvpumpar för lägre flödeshastighet

27 april, 2021

Alfa Laval har lanserat tre nya modellstorlekar på sina dubbelskruvpumpar, optimerade för att hantera lägre flödeshastigheter. De ger ökad noggrannhet och processekonomi.

Nu finns Alfa Lavals dubbelskruvpump i tre nya modellstorlekar optimerade för att hantera lägre flödeshastigheter vid hygieniska tillämpningar inom branscherna för mejeriprodukter, livsmedel, drycker och egen- och hemvårdsprodukter.

”Less is more”. Genom att öka pumpens prestandaområde kan man få alla fördelar men med lägre flödeshastighet, samtidigt som man uppnår bättre noggrannhet, högre volymetrisk verkningsgrad och mer ekonomisk drift.

Precis som alla Alfa Lavals dubbelskruvpumpar är dessa mindre, men kraftfulla nya modeller lämpliga för många olika tillämpningar och kan hantera både produktöverföring och CIP. Detta eliminerar behovet av separata pumpar för CIP. Kostnadsbesparingarna ökar tack vare en frontmonterad kassettätning som underlättar underhållet och minimerar processavbrotten.

Pumparna är passar bra för pumpning av produkter känsliga för skjuvning, slipande vätskor med hög och låg viskositet och hög grad av stora fasta ämnen. Låga pulseringsegenskaper minskar i hög grad risken för skador på produkten och ökar därmed produktens kvalitet.

Pump Portfolio Manager John Walker på Alfa Laval förklarar:

”De tre nya modellerna med dubbelskruvpumpar är optimerade för produktöverföring med lägre flöde och ger ökad noggrannhet och processekonomi. Detta ökar både produktkvaliteten och avkastningen”.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!