Ny tävling lyfter hållbara utmanare i restaurangbranschen

12 februari, 2020

Martin & Servera-gruppen lanserar en ny hållbarhetstävling för restauranger. Pris till ”Årets hållbara utmanare” delas ut i klasserna matsal, kök, disk och bar. Möjliga vinnare kan nomineras av medarbetare, kunder och restauranggäster.

”Det finns många kreativa och inspirerande förebilder runt om i landet som genom sitt hållbarhetsarbete kan inspirera fler. Vi vill synliggöra allt det arbete, stort och smått, som görs i matsalar, kök, diskrum och barer för att göra branschen mer hållbar”, säger Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera.

Hållbarhetstävlingen, som tidigare gått under namnet Utmaningen, och då arrangerats enbart av Martin & Servera Restauranghandel, har under åren haft olika teman som till exempel matsvinn, mångfald och vegetariskt. Det nya namnet blir Utmanarna.

Nu breddas tävlingen till att omfatta hela restaurangens verksamhet – från matsal till diskrum. Vem som helst kan skicka in en nominering och det är tillåtet att nominera sin egen verksamhet. Det krävs ingen extra insats av dem som nomineras. Det handlar i stället om att juryn bedömer det hållbarhetsarbete som görs varje dag.

”Vi hoppas få se exempel som handlar om att arbeta smart och hållbart. Sådant som vi kan använda i vårt arbete för att inspirera andra kunder”, säger Christina Gezelius.

Vinnarna får ett stipendium på 10 000 kr vardera att nyttja för vidareutbildning hos Martin & Servera-gruppens utbildningsföretag GastroMerit. De får också varsitt studiebesök/utbildning i samarbete med Martin & Servera Restauranghandel (kategorin Matsal), Sorundahallarna (kategorin Kök), Diskteknik (kategorin Disk) och Galatea (kategorin Bar).

Nominering görs via formulär på Martin & Serveras hemsida. Sista nomineringsdatum är den 15 mars 2020.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!