Ny portal skapar affärer för ekologiska producenter

15 september, 2021

Organic Sweden lanserar ”Eko-Portalen” – en digital plattform som främjar försäljning och export av svenska ekologiska livsmedel. Portalen fungerar som en digital mässa där producenter och inköpare kan knyta kontakt.

Eko-Portalen är en digital plattform som kopplar ihop ekologiska producenter med inköpare från olika delar av livsmedelskedjan – kaféer, restauranger, hotell, butiker och andra livsmedelsföretag. Plattformen, som är finansierad av Vinnova, syftar till att främja försäljningen av ekologiska livsmedel från Sverige med ett särskilt fokus på råvaror och produkter från mindre och medelstora producenter.

”Tack vare Eko-Portalen kan vi erbjuda en plattform för alla ekologiska producenter som vill hitta nya försäljningskanaler för sina råvaror och produkter. Redan idag innan lanseringen kan inköpare hitta en mångfald av ekologiska produkter inom de största kategorierna och från olika delar av landet”, säger Charlotte Bladh André, VD på Organic Sweden.

Under utvecklingen av Eko-Portalen har Organic Sweden samverkat med de danska branschkollegorna på Organic Denmark, som sedan några år tillbaka har en liknande portal. Den danska portalen har 150-250 unika besökare varje dag och företagen som är anslutna upplever ett ökande antal förfrågningar.

Eko-Portalen passar alla producenter som vill förbättra sin digitala närvaro och visa upp sitt produktsortiment för inköpare i Sverige och internationellt. Företagen får en egen sida där de kan presentera sitt varumärke och sina produkter. Där finns bland annat företagsbeskrivning, kontaktuppgifter, produkter, länkar till hemsida och webshop, samt video och bilder som beskriver företaget och dess produkter och/eller råvaror.

”Eko-Portalen fyller verkligen ett behov av att samla och visa upp alla duktiga ekologiska producenter i Sverige som varje dag jobbar för bättre mat för människa och planet. Det är självklart något vi på Bärta vill vara en del av”, säger Pia Qvarnström, grundare av det ekologiska livsmedelsföretaget Bärta.

Den 16 september klockan 15.00-16.30 lanseras Eko-Portalen vid ett digitalt event, där Charlotte Bladh André, Pernille Bundgård, Organic Denmark, samt tre ekologiska livsmedelsföretag medverkar.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!