Nu ska plastkorken tas bort från Skånemejeriers ekomjölk

10 september, 2020

Det är nu klart att plastkorken tas bort permanent från Skånemejeriers ekologiska mjölk Hjordnära. Vårens butikstest visar att hela 79 procent av konsumenterna föredrar förpackningarna utan kork.

Skånemejerier beslutade under våren att ta bort korkarna på all Hjordnära ekologisk mjölk i 1-litersförpackning, och sedan låta försäljningssiffror och konsumentreaktioner avgöra korkens framtid. En tydlig majoritet av de konsumenter som har hört av sig till företagets sociala medier och kundtjänst ville slippa korken.

”Det här resultatet är precis vad vi hoppades på. Det är glädjande att se att Hjordnäras konsumenter prioriterar hållbarhet över bekvämlighet. Att ta bort plastkorkarna minskar förpackningens klimatpåverkan och det underlättar också för konsumenterna när de ska återvinna, eftersom allt nu kan sorteras som papper, säger Cecilia Lindwall, som är marknadschef på Skånemejerier.

Skånemejeriers vision är att bli Sveriges mest hållbara mejeri och företaget skrev förra året på Plastinitiativet. Initiativet går i linje med EU-kommissionens plaststrategi som innebär att alla plastförpackningar på EU-marknaden ska kunna återanvändas eller återvinnas senast år 2030. De företag som skrivit under åtar sig att redan inom två år kunna leva upp till målet. Skånemejerier ligger idag på 96 procent materialåtervinningsbara förpackningar.

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!