Nu kan konsumenterna baka sin egen Polarkaka

5 november, 2020

Sedan Polarbröds bageri i Älvsbyn brann ner i augusti, har signaturbrödet Polarkaka saknats i butikerna. Nu lanseras en brödmix i dagligvaruhandeln, så att konsumenter kan baka sin egen Polarkaka i väntan på att bageriet byggs upp igen. Mixen finns dock inte på mjölhyllorna bland övriga brödmixer – utan på brödavdelningarna.

Brödmixen har tagits fram i samarbete med Polarbröds mjölleverantör Berte Qvarn i Halland och vetemjölet i mixen odlas på Berte Gård i Slöinge.

”Det känns helt fantastiskt att vi så snabbt fått fram en mjölmix på Polarkakan. Vi vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartners Engelhardt och Berte Qvarn som gjort detta möjligt. Extra roligt är det att vi på detta sätt också kan lyfta vårt samarbete med Berte Qvarn. Vi delar visionen om att i framtiden ska vår mat odlas på fossilfria mångfaldsgårdar. Nu får människor chans att prova mjöl på väg mot fossilfri mångfaldsgård, genom att baka sin egen Polarkaka”, säger Karin Bodin, koncern-VD för Polarbröd.

Polarbröd har myntat begreppet fossilfri mångfaldsgård och Berte Gård delar samma vision.

”Vi är redan idag en mångfaldsgård, även om ambitionen att utveckla den biologiska mångfalden är en ständigt pågående process. Att bli helt fossilfria är ett mål – mycket går att göra idag, annat handlar om att ha den ambitionen och tankesättet”, säger Henrik Stenström, som är VD på Berte Gård.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!