Nu kan Nespressos kaffekapslar pantas med pantappen Bower

24 augusti, 2021

Nespresso inleder ett samarbete med pantappen Bower, vilket innebär att kunderna kan samla poäng när de återvinner sina använda kaffekapslar genom att skanna Nespressos återvinningspåsar i Bower-appen.

Nyligen genomförde Nespresso en undersökning med Kantar Sifo, där det visade sig att endast 3 av 10 återvinner sina använda kapslar. Hälften av dem som inte återvinner uppger att det är för att de inte vet att det går eller hur de ska göra.

”Vi vill göra det enkelt och fördelaktigt att bry sig om miljön och då är samarbetet med Bower ett okomplicerat sätt att gynna både miljön och skapa incitament till återvinning av kaffekapslar”, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

Bower är ett svenskt företag som via sin mobilapp gör det möjligt för användare att panta produkter för att tjäna Bower-poäng, som kan användas till att ta del av olika erbjudanden. Nespressos kunder kan även välja att donera sina poäng till Nespressos hållbarhetsprogram Future Farmer Program, som är ett samarbete med Fairtrade International för att förbättra kaffebönders omständigheter runtom i världen.

Så här går det till att samla poäng via Bower:

1. Samla använda kaffekapslar i en återvinningspåse från Nespresso.
2. Skanna streckkoden på återvinningspåsen med hjälp av Bower-appen och få ett pantvärde direkt i mobilen.
3. Gå till närmaste återvinningsstation eller Nespresso Boutique och panta återvinningspåsen.
4. Använd de insamlade Bower-poängen för att ta del av erbjudanden eller donera till hållbarhetsprogrammet Nespresso Farmer Future Program.

Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som skyddar kvaliteten på kaffet och också är återvinningsbart. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar, i behållaren för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i en Nespresso Boutique.

Lär mer om Nespresso och återvinning här

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!