Nu går det att panta påsarna till Skogaholmsbröd

12 augusti, 2019

Skogaholm startar ett samarbete med konsumentappen PantaPå. Nu kan påsarna till Skogaholmsbrödet pantas på över 5 000 återvinningsstationer.

Från och med den 12 augusti kan Skogaholmspåsar i plast pantas med hjälp av PantaPå-appen. Genom att ladda ner PantaPå-appen, ta sig till närmaste återvinningsstation som hittas i appen, skanna streckkoden på påsen och kasta den i rätt behållare får man en rabattkupong på nästa köp av Skogaholmsbröd.

”Genom att så många svenska hushåll nås via Skogaholms brödpåsar hoppas vi att användningen av appen ökar och att många fler varumärken hoppar på tåget för ökad återvinning av plast”, säger Suwar Mert, grundare och VD för PantaPå.

Om plastpåsar får ett värde ökar sannolikheten att de återvinns från 18 till över 80 procent, enligt Naturvådsverket & Forum PET.

Fazer, som äger varumärket Skogaholm, har skrivit under ”Plastinitiativet 2022”, som innebär att hela den svenska verksamheten har åtagit sig att ställa om till 100 procent återvinningsbara förpackningar senast 2022. Sedan 2017 har Fazer minskat sin plastanvändning med 81 ton, genom att tunna ut plasten och minska brödförpackningarna. Majoriteten av plastförpackningarna är materialåtervinningsbara.

PantaPå-appen
DLF: Plastinitiativet 2022

Relaterade