Nu går det att betala genom att blippa i Axfoods butiker

13 augusti, 2018

Nu går det att betala genom att ”blippa” betalkortet i Axfoods butiker i stället för att dra det genom terminalen. Det innebär snabbare betalning och minskat slitage. 

Sedan början av året har blipp-tjänsten (så kallad Near Field Communication, NFC) testats både internt och i flera av Axfoods butiker i Stockholm. Eftersom resultatet från pilotprojektet varit lyckat blev det möjligt att betala genom att blippa hos Willys, Hemköp, Tempo, Eurocash och Axfood Snabbgross från den 31 maj.

”Nu får våra kunder ett snabbt och enkelt betalningsalternativ, som går hand i hand med våra övriga digitala satsningar i butikerna”, säger Bo Bäckström, systemchef på Axfood, i ett pressmeddelande.

Fördelen med blipp är att betalningarna blir både enklare och snabbare. Belopp på upp till 200 kronor godkänns direkt genom att kortet hålls mot terminalen. En kryptering direkt i terminalen gör betalningen lika säker som med chipkort. En symbol på kortet indikerar om det kan användas för blipp-betalning. Blipp-betalning fungerar även via ApplePay och SamsungPay.

Funktionen innebär även ett minskat behov av service och reparationer av betalningsterminaler i butikerna eftersom slitaget minskar. Kundens betalkort riskerar inte heller att slitas ut i samma takt som tidigare.

Carina Malm

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!