Nespresso lanserar en cykel av återvunna aluminiumkapslar

14 augusti, 2019

Nu lanserar Nespresso en cykel av återvunna aluminiumkapslar – RE:CYCLE – som har tagits fram tillsammans med svenska Vélosophy.

Aluminium är ett av världens mest hållbara material som även kan återanvändas i nya produkter. Med syfte att illustrera detta har Nespresso, tillsammans med det svenska cykel- och livstilsvarumärket Vélosophy, tagit fram RE:CYCLE, framtidens cykel gjord på gårdagens aluminiumkapslar. Cykeln går i en lila ton inspirerad av färgen på Nespressos Arpeggio-kaffe och är självklart utrustad med en mugghållare för kaffe.

”Vi grundade Vélosophy med ett tydligt mål, att ha en positiv inverkan på planeten. Detta mål är drivkraften i allt vi gör, från att vi för varje såld cykel skänker en cykel till en flicka i Ghana med syfte att förbättra flickors tillgång till utbildning, till att, som i detta fall, ta fram en cykel med återvunna aluminiumkapslar tillsammans med Nespresso, säger Jimmy Östholm, grundare av Vélosophy.

Vélosophy RE:CYCLE släpptes i begränsad upplaga på www.velosophy.cc den 12 augusti och kostar 12 500 SEK (fraktkostnad tillkommer).

”Vi är stolta över att tillsammans med svenska Vélosophy ha skapat framtidens cykel, stilfullt designad och ansvarsfullt och hållbart producerad. Vi hoppas att RE:CYCLE ska uppmuntra våra konsumenter att återvinna sin förbrukade kapslar, och tydliggöra att kapslarna då kan återuppstå i en mängd olika skepnader”, säger Linda Fazekas, Marketing Manager på Nespresso Sverige.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!