Mycorena-teamet i den nya anläggningen i Gamlestadens Fabriker, Göteborg.

Mycorena ökar produktionen i den nya pilotanläggningen

15 januari, 2021

För att möta efterfrågan på svampproteinet Promyc, har startup-företaget Mycorena flyttat in i en ny pilotproduktionsanläggning med en årlig produktionskapacitet som börjar på 10 ton.

Den nya anläggningen, kallad MIND (Mycorena Innovation and Development centre), markerar nästa steg i det snabbväxande bolagets resa till att bli den största mykoproteintillverkaren i Europa år 2025. Det är den första av sitt slag i Skandinavien och med en årlig produktionskapacitet som börjar på 10 ton är det en av de största pilot- och testanläggningarna för att producera mykoprotein i Europa.

”Trots alla pandemins osäkerheter har 2020 varit ett fantastiskt år för oss och efterfrågan på vår produkt, Promyc, har överstigit vad vår tidigare anläggning hade kapacitet för”, säger Ramkumar Nair, grundare och VD på Mycorena.

”Vi byggde MIND för att skala upp vår produktion och möta efterfrågan från våra samarbetspartners i livsmedelsindustrin för Promyc. Det kommer också att bidra till vår fortsatta forskning och innovation för att förstärka vår nuvarande IP-portfölj.”

Foodtech-bolaget Mycorena, som startade 2017, har utvecklat en metod för att tillverka svampprotein av restprodukter från livsmedelsindustrin. Metoden baseras på en fermenteringsprocess och en svampart som växer i slutna tankar. Produkten, Promyc, kan användas som bas för en rad livsmedel inom köttalternativs-kategorin. 2019 lämnade företaget labbet för att starta sin första pilotproduktion i samarbete med flera globala företag. I dagsläget har Mycorena nio anställda.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!