Mycorena samarbetar med danskt start up-företag

4 augusti, 2022

Mycorena har startat ett samarbete med det danska startup-företaget Tempty Foods, som utvecklar nya livsmedel baserade på mykoprotein. Samarbetet har resulterat i den nya produkten Tempty, som förväntas lanseras i Danmark under hösten.

Svenska Mycorena producerar mykoproteinet Promyc, som kan användas som ingrediens i en rad livsmedel. Mycorena utvecklar inte själv några färdiga produkter utan satsar i stället på samarbeten med innovativa start up-företag, som danska Tempty Foods.

”Det är viktigt för startup-företag att hitta partners som förstår deras utmaningar. Att vi själva gick igenom en liknande resa för inte så länge sedan hjälper oss att förstå och stödja deras mål och behov”, säger Mycorens VD och grundare Ramkumar Nair.

Tempty Foods bildades av de tre entreprenörerna Ana Pejic, Cecilie Engvang Lund och Martina Lokajova vid Danmarks Tekniske Universitet (DTU) 2021. De har utvecklat ett nytt alternativ till tofu och kött, Tempty, genom att blanda Promyc med andra växtbaserade ingredienser.

Enligt Tempty Foods medgrundare Ana Pejic efterfrågar många konsumenter en bättre textur och smak på växtbaserade livsmedel. Hon säger att med Promyc som huvudingrediens får Tempty just den textur och umamismak som konsumenterna saknar.

Målsättningen är att Tempty ska lanseras på den danska marknaden under tredje kvartalet 2022.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!