Mobila teststationer för vårdpersonal öppnar hos Lidl

28 april, 2020

Idag öppnar den första av tre mobila teststationer, där vårdpersonal kan testas för Covid-19 utanför utvalda Lidl-butiker i Stockholm. Projektet är ett samarbete mellan Lidl, Samtrans och Infosolutions och drivs i samverkan med Folkhälsomyndigheten.

Provtagningsstationerna kommer att placeras utanför Lidls butiker i Upplands Väsby, Kungsängen och Fruängen, som ligger lättillgängligt nära större vägar.

”I den svåra situation vi befinner oss i, är det helt självklart för oss att stötta på de sätt vi kan. Oavsett om det handlar om att hjälpa äldre att få hem mat, stötta mindre livsmedelsproducenter eller som i det här fallet, möjliggöra för fler provtagningar. När vi fick frågan om att upplåta plats på våra parkeringar för provtagning och förstod att vi kunde göra det utan att på något sätt riskera våra kunders hälsa svarade vi ja utan att tveka. Den här situationen är någonting var och en har skyldighet att hjälpa till att lösa”, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl Sverige.

Utanför varje butik kommer en testbil stå parkerad. Testerna, som bokas i förväg, kommer att utföras vardagar 08.30-18.00 med start tisdagen den 28 april och pågå fram till sommaren. Det är enbart vårdpersonal som kommer att testas vid stationerna. Sammanlagt kommer de tre nya teststationerna ha kapacitet att testa runt 600 personer per dag.

”Det är uppdraget, som syftar till att markant öka möjligheterna till att genomföra provtagning av vård- och omsorgspersonal och få tillbaka så många som möjligt till sjukvården, är enormt viktigt och att bli uppbackad av Lidl betyder oerhört mycket. Det ger oss möjligheten att skala upp verksamheten på flera orter och troligen även för att senare kunna öka tester till personal inom samhällsviktiga funktioner utöver sjukvården”, säger Alex Stendahl, VD Infosolutions.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!