Middagsfrid lanserar matkasse med klimatberäknade recept

26 February, 2021

I början av mars lanserar Middagsfrid det senaste tillskottet i kategorin färdigplanerade matkassar, Middagsfrids Klimatgoda kasse. Kassen är framtagen utifrån den databas och klimatmärkning som systerföretaget Mat.se har tagit fram tillsammans med forskningsinstitutet RISE.

Den nya matkassen gör det enklare för alla som vill äta mat med mindre klimatpåverkan utan att göra matlagningen mer komplicerad. Genom Middagsfrid får konsumenterna hjälp med både planering och hemleverans av råvaror och recept.

”Även när man väljer varor med lägre klimatpåverkan kan det vara utmanande att kombinera dem till fulltaliga recept och måltider. Därför har vi tagit fram en matkasse där vi hjälper kunderna med det utan att för den skull kompromissa med smaken”, säger Andreas Furu, affärsområdesansvarig för Middagsfrid.

Menyerna i den Klimatgoda kassen har inspirerats av WWF:s koncept One Planet Plate, vilket innebär att de har ett genomsnittligt klimatavtryck på 0,5 kilo koldioxidekvivalenter per måltid. Idag är genomsnittet per portion för ett hushåll i Sverige cirka 2 kilo koldioxidekvivalenter.

I kassen ingår tre middagar för fyra personer till priset av 845 kronor. Några exempel på recept är pasta med basilikakräm av silkestofu, torskrygg med smörcitronette och gryn samt vegansk bouillabaisse med aioli.

One Planet Plate

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!