McDonald´s arrangerar ploggning för ett renare Sverige

24 maj, 2019

19-20 maj var det premiär för McDonald’s ploggning för ett renare Sverige. Aktiviteten, som innebär att man joggar och samtidigt plockar skräp, genomförs i samarbete med miljö- och hälsorörelsen Plogga på McDonald’s cirka 200 restauranger.

”Det häftiga med dessa aktiviteter är att de gör skillnad direkt. Jag är stolt över våra medarbetare, vi har samlat ihop mellan 20 och 50 kilo skräp per ort där vi har genomfört aktiviteten. Fortsätter det så kommer vi att plocka upp cirka 4 ton skräp på två helger. Jag hoppas nu att vi kan inspirera fler att följa med när vi ger oss ut i helgen igen, så att vi tillsammans kan samla ihop ännu mer skräp och verka för en renare miljö”, säger Henrik Nerell, miljöchef på McDonald’s Sverige.

Nedskräpning i naturen är en stor utmaning för samhället. Som Sveriges största restaurangkedja ser McDonald’s en möjlighet att kunna bidra till en positiv förändring genom att gå ut i naturen och städa upp, men också att kunna nå, inspirera och visa fler att man faktiskt kan agera själv och göra skillnad för miljön.

”Jag ser fram emot ännu en givande plogging-helg med McDonald’s. Det fina med plogging är att det är enkelt och kul att genomföra. Jag garanterar att du kommer att ha skoj, samtidigt som du bidrar till att minska nedskräpning i naturen och rör på dig. Vi uppmuntrar alla som vill testa att följa med oss i helgen”, säger Erik Ahlström, grundare på Plogga.

19-20 maj ploggade McDonald’s bland annat i Kalmar, Karlstad och Stockholm. 25 maj är det dags för Helsingborg, Örebro, Umeå och Luleå och den 26 maj Uppsala och Gävle. Det enda som behövs är oömma kläder, skor och handskar, påsar finns på plats.

Relaterade