Foto:Magnus Sandberg

Matsmart tar in nytt kapital till internationell expansion

10 november, 2021

Matsmart ska accelerera den internationella expansionstakten ytterligare och tar in 240 miljoner kronor och en ny investerare: London-baserade Blume Equity. Kapitalanskaffningen görs som ett tillägg till den serie C-finansieringsrunda som genomfördes i mars i år och som gav bolaget 350 miljoner. Med det senaste kapitaltillskottet har Matsmart totalt sett rest 950 miljoner kronor.

Karl Andersson, Matsmarts VD och grundare, kommenterar den senaste kapitalanskaffningen:

Vi har ett väldigt starkt momentum just nu, där vår europeiska kundbas växer snabbt bland både hållbarhetsmedvetna och prisfokuserade målgrupper. Samtidigt har vi aldrig sett ett större intresse från investerare att stötta bolag som vårt, som har affärsmodeller som bidrar till de globala hållbarhetsmålen. Vi kunde inte vara bättre positionerade för att fortsätta vår internationella expansion – och på den resan kommer Blume Equity utan tvekan att kunna hjälpa oss på ett jättebra sätt.”

Blume Equity investerar uteslutande i techbolag inom mat- och hälsosektorerna som bidrar till mer hållbara system. Matsmart är Blume Equitys andra investering. Michelle Capiod, medgrundare och partner på Blume Equity, bekräftar att investmentbolagets beslut att investera i Matsmart handlar om en mission att bidra till hållbar utveckling:

Vi är jätteglada över att kunna samarbeta med Karl och teamet och bidra i den snabba expansionsfas som bolaget befinner sig i. Hittills har teamet bakom Matsmart byggt en skalbar affär som adresserar en av det globala matsystemets största utmaningar med ett lika enkelt som genialt koncept: att hjälpa konsumentföretag hantera sitt överskott, säkerställa att det inte går till spillo utan istället erbjuda det till konsumenter till fantastiska priser. Affären är en trippel-win, för producenter, konsumenter och för planeten. Från vår sida faller det sig naturligt att stötta Matsmarts team och affär – de driver åt samma håll som vi på Blume Equity. Vi jobbar uteslutande med bolag som har modeller som transformerar våra mat och hälsosystem i hållbar riktning.”

Flera av Matsmarts befintliga ägare har deltagit i denna finansieringsrunda vid sidan av Blume Equity. Däribland SEB Private Equity och Gullspång Re:Food Invest. Setterwalls Advokatbyrå har gett legalt bistånd i samband med affären.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!