Mat.se lanserar prepping-kit med mat inför krishändelser

27 februari, 2019

Mats.se och Eldorado lanserar ett färdigt prepping-kit som innehåller produkter med lång hållbarhet. Kitet räcker för fyra personer i en vecka vid händelse av kris, som snöstorm eller strömavbrott.

”Eldorados sortiment är som gjort för att bli en del av ett så kallat prepping-kit. Det handlar inte om att förbereda sig för det värsta, utan att se till att man i alla fall är lite redo ifall något oväntat skulle hända. Med en av våra boxar i skafferiet ska man inte behöva gå hungrig”, säger Emma Töpel Hanson, projektledare på avdelningen för egna märkesvaror på Axfood som tagit fram beredskapspaketet åt Mat.se.

Innehållet i kitet är tänkt att uppfylla de råd som myndigheterna ger kring vilken typ av varor som ett normalhushåll bör ha på lager. Utifrån dessa råd har Axfoods dietist Helena Björck plockat ihop ett kit som omfattar allt från tomatkonserver till makrillfileér.

”Beredskapspaketet ska räcka för fyra vuxna i drygt en vecka. Smarta kombinationer som också ser till att det grundläggande behovet av näring täcks”, säger Helena Björck.

Beredskapspaketen börjar säljas under vecka 9. Priset är 99 kr, medan det totala värdet av innehållet uppgår till 350 kr.

Innehåll:
4 paket snabbnudlar, 8 burkar krossade tomater i tomatjuice, 4 burkar morötter & ärtor, 2 burkar kidneybönor, 2 burkar kikärter, 3 trepack makrillfileér i tomatsås, 3 påsar rostade & salta jordnötter, 1 paket potatismos (12 portioner) samt 2 paket müslibars choklad (12 st).

Relaterade