Magnus Kagevik tillträder som VD och koncernchef för Lantmännen den 1 april. Foto: Johan Olsson

Magnus Kagevik blir VD och koncernchef för Lantmännen

16 februari, 2022

Lantmännens koncernstyrelse har utsett Magnus Kagevik, nuvarande COO och chef för Lantmännens division Energi, till ny VD och koncernchef. Han efterträder Per Olof Nyman som går i pension under våren efter tio år i rollen och 14 år på Lantmännen. Magnus Kagevik tillträder den 1 april.

Magnus Kagevik tillträdde som chef för Lantmännens division Energi 2018 och har ingått i Lantmännens koncernledning sedan dess. År 2020 utsågs Magnus till Chief Operating Officer (COO) och fick i samband med det bland annat ett övergripande ansvar för divisionerna Lantbruk och Energi. Tidigare har Magnus Kagevik haft ett flertal ledande roller inom Assa Abloy och dessförinnan inom Whirlpool, med placeringar i bland annat Hongkong, Tjeckien, Storbritannien, Italien och Frankrike.

”Det är glädjande att kunna meddela att Magnus Kagevik tar över efter Per Olof Nyman, och det känns särskilt positivt att vi kunnat rekrytera vår nya VD och koncernchef från våra egna led. Magnus har en gedigen internationell erfarenhet, stark industriell kompetens och är en uppskattad ledare. Han har även ett genuint intresse för det svenska lantbruket och dess villkor. Jag är säker på att han är rätt person att leda Lantmännen vidare i framtiden. Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Per Olof för hans ovärderliga insatser för Lantmännen och svenskt lantbruk. Under hans ledning har Lantmännen utvecklats till ett stabilt, lönsamt och innovativt företag med en solid strategi för tillväxt”, säger Per Lindahl, Lantmännens styrelseordförande.

”Jag känner mig hedrad att ha fått styrelsens förtroende och utsetts till vd och koncernchef. Lantmännen är ett fint och spännande medlemsägt företag med unika förutsättningar både i den lantbruksnära verksamheten och i industrin. Jag ser fram emot att leda Lantmännen och tillsammans med alla medarbetare bidra till lönsamheten på våra medlemmars gårdar. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla Lantmännen och svenskt lantbruk mot världsklass: viktiga delar i det arbetet är att skapa förutsättningar för ett lönsamt och livskraftigt lantbruk, att hantera utmaningarna på våra marknader i coronapandemins spår – och givetvis klimatfrågan som står högt på agendan i alla våra affärer”, säger Magnus Kagevik.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!