Livsmedelsföretagen har fått en ny förhandlingschef

11 januari, 2019

Henrik van Rijswijk är ny förhandlingschef för Livsmedelsföretagen sedan årsskiftet. Han har arbetat som arbetsrättsjurist och förhandlare inom organisation sedan 2007 och efterträder Anders Canemyr, som lämnar organisationen.

Som förhandlingschef ansvarar Henrik van Rijswijk för avdelningen Arbetsgivarservcie, som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning.

”I sökandet efter en ny förhandlingschef har det varit angeläget för mig att hitta en kandidat som har fullt fokus på att Livsmedelsföretagen ska erbjuda en arbetsrättslig rådgivning av högsta klass och som behärskar att arbeta såväl strategiskt som taktiskt gentemot våra fackliga motparter, inte minst Livsmedelsarbetareförbundet. Det har också varit av största vikt att vi får en förhandlingschef på plats som med full kraft och med kort startsträcka kan driva Livsmedelsföretagens frågeställningar inför och under den kommande avtalsrörelsen 2020. Allt detta och mycket mer får vi i Henrik, vars unika kompetens och erfarenhet är en enorm tillgång både för våra medlemsföretag och för oss på kansliet”, säger Björn Hellman, VD på Livsmedelsföretagen.

Henrik van Rijswijk är jurist och har tidigare bland annat drivit egen praktik samt varit verksam som arbetsrättsjurist inom Svenskt Näringsliv i över 15 år. 

”Vi närmar oss en ny avtalsrörelse i Sverige efter den nuvarande treåriga avtalsperioden. Detta kommer att ställa stora krav på oss alla som arbetar på förhandlingsavdelningen och förberedelserna har redan påbörjats. Vi kommer givetvis att göra vårt yttersta för att livsmedelsbranschen ska få så bra och företagarvänliga kollektivavtal som möjligt och jag kommer att ha en tät dialog med våra medlemmar. Det är oerhört viktigt för oss på Livsmedelsföretagen att vi kan leverera bästa möjliga medlemsnytta och ha en hög tillgänglighet, och jag arbetar just nu med att fylla på vår förhandlingsavdelning med några av Sveriges främsta och skickligaste förhandlare och arbetsrättsjurister”, säger Henrik van Rijswijk. 

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!