Torbjörn Ullsten är VD på Mjälloms Tunnbröd.

Lidls startar samarbete med tre nya svenska leverantörer

24 juni, 2021

Lidl Sverige fortsätter sin storsatsning på ett utökat sortiment av svensk mat. Det har gått ett drygt år sedan Lidl startade ett snabbspår för små, svenska matproducenter vilket har lett till ett stort antal nya leverantörer. Nu har samarbete inletts med ytterligare tre producenter: Kling Glass, Östgötasvamp och Mjälloms Tunnbröd.

När pandemin slog till för drygt ett år öppnade Lidl ett snabbspår för svenska matproducenterna.

”Vi är stolta över att ständigt utöka vårt sortiment av mat från små, svenska leverantörer. Vi vet att det uppskattas av våra kunder. Hittills har vi sålt över 3,3 miljoner varor inom ramen för vårt projekt som syftar till att stötta svenska leverantörer. Det är roligt att vi nu inlett samarbete med ytterligare tre leverantörer”, säger Peter Kebrič, inköpsdirektör på Lidl Sverige.

Traditionsrika Mjälloms Tunnbröd från Ullånger på Höga Kusten är en av flera nya, små svenska leverantörer som Lidl har inlett samarbete med.

”Utan samarbetet med Lidl så hade det varit en tuffare utmaning för oss att fortsätta att utveckla hantverket och företaget, som min farmor startade 1923”, säger Torbjörn Ullsten, VD på Mjälloms Tunnbröd.

Klings Glass i Mariestad, som har gjort glass av svenska råvaror sedan 50-talet, blir ytterligare ett tillskott i Lidls butiker.

Även champinjoner och portabello från Östgötasvamp i Vikingstad utanför Linköping kommer nu att finnas i Lidls över 200 butiker från Trelleborg i söder till Boden i norr. Bakom företaget finns fyra ingenjörer med ursprung i Iran, som bestämde sig för att odla svamp på heltid.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!