Lavazzas kända blandningar nu i koldioxidneutrala kapslar

14 september, 2021

Nu lanseras fyra av Lavazzas mest kända kaffeblandningar i nya koldioxidneutrala aluminiumkapslar som är kompatibla med Nespressos originalmaskiner.

De nya kapslarna är gjorda av aluminium, vilket gör dem återvinningsbara i Sverige. Koldioxutsläppen under kapslarnas hela livscykel – produktion, transport, användande och återvinning – är klimatkompenserade i projektet Madre de Dios i Amazonas. Projektet bidrar till att skydda Amazonas regnskogar genom att drastiskt minska olaglig avverkning och skövling, vilket ökar upptaget av koldioxid och skyddar den lokala mångfalden.

”Vårt mål är att uppnå fullständig koldioxidneutralitet och resan började med att kompensera direkta utsläpp för koncernens kontor och produktionsanläggningar. För våra nya kaffekapslar tillämpar vi koldioxidkompensation på restutsläpp i hela värdekedjan, från kaffeodling till dess att kapseln återvinns. Därför är vi väldigt stolta över att kunna lansera våra första kaffekapslar som är koldioxidneutrala rakt igenom, säger Heléne Grannas, marknadschef Lavazza Sverige och Finland.

”Att nyheterna dessutom är baserade på våra existerande ikoniska produkter känns extra roligt och vi är övertygade om att våra kunder kommer bli lika glada som vi över att kunna hitta sina favoriter som kompatibla kapslar.”

Lavazzas första koldioxidneutrala produktlinje för dagligvaruhandeln består av fyra blandningar:

Qualità Rossa, som funnits i Lavazzas sortiment i över 50 år. Den har toner av choklad och hasselnöt och är en blandning av Arabica- och Robustabönort.
Qualità Oro beskrivs som Lavazzas mes exklusiva blandning, som nu lanseras i aluminiumkapsel. Den är en blandning av Arabicabönor med en fruktig och blommig ton. ¡Tierra! For Planet, som representerar Lavazzas engagemang inom hållbarhet, är en dubbelcertifierad ekologisk premiumblandning av Arabicabönor från Afrika, Syd- och Centralamerika som är certifierade med Rainforest Alliance och EU-lövet. Smaken beskrivs som mild och fruktig med sötsyrliga toner av citrus och mandel.
Crema e Gusto, som är den mest kraftfulla av de nya kapslarna, är en kryddig och smakrik blandning med toner av choklad av Arabica- och Robustabönor.

Kapslarna är kompatibla med alla Nespressos originalmaskiner. Ytterförpackningen är gjord av återvinningsbart och FSC-märkt papper från hållbart hållen skog. Aluminiumkapslarna återvinns i metallåtervinningen vid miljöstationer. Lokala avvikelser kan förekomma beroende på den specifika kommunens avfallshantering.

 

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!