Lena Persson, grundare och VD för Svenska Kvalitetssystem AB/Kvalitet OnLine, kommer fortsatt att vara ansvarig för nätverken i Sverige.

Kvalitet OnLine köps upp av norska Aquatiq AS

22 december, 2021

Det norska företaget Aquatiq AS har förvärvat Svenska Kvalitetssystem AB. Med förvärvet följer Kvalitet OnLine och alla nätverken för kvalitets- och hållbarhetsansvariga inom livsmedelsindustrin. Ägarskiftet påverkar inte avtal med kunder och leverantörer.

Lena Persson, grundare och VD för Svenska Kvalitetssystem AB/Kvalitet OnLine, kommer fortsatt att vara ansvarig för nätverken i Sverige.

”Jag är övertygad om att detta är en mycket bra lösning för att nätverken skall kunna utvecklas vidare långsiktigt. Medlemmarna och nätverken Kvalitet OnLine får nu tillgång till Aquatiqs omfattande kompetens och expertis inom kvalitet och livsmedelsäkerhet i stort. Detta säkrar att vi även i fortsättningen kan garantera duktiga föreläsare och experter till våra möten, träffar, utbildningar och frågeservice.”

Lena Persson utlovar ett digert program 2022 med nya nätverk som kommer att startas. I maj är det även äntligen dags för Kvalitet OnLine Storträffs 10-årsjubileum, som har försenats på grund av pandemin.

Aquatiqs VD Eirik Bugge kommenterar förvärvet:

”Aquatiq vill bidra till ökad kunskapsutveckling mellan personal inom livsmedelsbranschen genom starka nätverk. Vi har etablerat kvalitetsnätverket Aquatiq Food Network i Norge och ser stora synergier genom förvärvet av Kvalitet OnLine. Vårt gemensamma mål är att skapa ett nordiskt nätverk för livsmedelsindustrin som ska bidra till ökat erfarenhetsutbyte, kompetensöverföring, nya lösningar samt ge inspiration och energi. Vi är imponerade av det nätverk som Lena Persson har byggt upp i Sverige och är glada att hon kommer att vara med och utveckla detta vidare. Tillsammans är vi bättre!”

Aquatiq är ett familjeföretag som startades 1988 och till 70 procent ägs av familjen Bugge. Idag drivs företaget av andra generationen. Koncernen omsätter cirka 600 miljoner norska kronor och har i dagsläget 170 anställda. Aquatiq är en marknadsledande leverantör av lösningar för att säkerställa en säker produktion inom hela livsmedelskedjan. Kärnverksamheten är kompetens och produkter inom kemi, processutrustning, rengöringsutrustning och rådgivning. Verksamheten är indelad i fem huvudområden: Hygiene Systems, Consult, Food Factory, Sense och Chemistry. Aquatiqs huvudkontor ligger i Norge och koncernen är verksam i Norge, Sverige, Danmark, Skottland, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Chile och USA.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!