Kronfågels grilltallrik ger ett klimatavtryck som motsvarar 40 procent av en normalportion.

Kronfågel satsar på en klimatsmart grillsäsong

14 mars, 2019

Kronfågel lanserar sitt bredaste grillsortiment någonsin inför året säsong. Bland nyheterna finns KycklingSteak Tryffel och flera färdigmarinerade detaljer.

”Vi har tagit fasta på hur man umgås runt grillen med människor i alla åldrar och från olika kulturer med olika preferenser. En annan trend är att det måste vara enkelt och gå smidigt att laga mat vid grillen. Därför lanserar vi vårt största färdigmarinerade sortiment hittills. Exempel på det är våra BBQ Kycklingspett med två olika smaksättningar, berättar Linda Munkhammar, produktchef på Kronfågel.

Kycklingfilé är den detalj som grillas mest och till årets säsong lanseras en delad kycklingfilé smaksatt med peppar, paprika och chipotle, som uppges bli extra saftig. Bland nyheterna finns även två sorters kycklinggrillkorv

Till årets ”bubblare” och största nyhet utnämner Linda Munkhammar KycklingSteak Tryffel, en urbenad klubba med skinn, som nu även kommer med smaksättning av tryffel.

Kronfågel vill även lyfta två viktiga områden – klimat och hälsa – med en näringstät BBQ-tallrik framtagen i samarbete med dietisten och författaren Kajsa Asp Jonsson. Tallriken innehåller KycklingSteak, grönsaker, bakpotatis, tomatsalsa, picklad rödlök och coleslaw och ger ett klimatavtryck som motsvarar 40 procent av en genomsnittlig måltid.

”Den här grilltallriken hjälper konsumenten att äta gott med gott samvete för både hälsa och klimat. Måltiden ger ett förhållandevis lågt klimatavtryck och samtidigt mycket näring och högvärdigt protein”, säger Kajsa Asp Jonsson.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!