Den 1 september tar Mats Hedlund över som VD i Kronfågel.

Kronfågel har utsett Mats Hedlund till ny VD

13 augusti, 2019

Den 1 september tar Mats Hedlund över som VD i Kronfågel. Han blir även medlem i koncernledningen för moderbolaget Scandi Standard.

Mats Hedlund har 25 års erfarenhet av företag i FMCG-branschen (FastMoving Consumer Goods) och har haft ledande befattningar inom Arla Foods, Barilla, L’Oréal och Carlsberg.

”Jag är glad över att bli en del av Kronfågel och ser fram emot att fortsätta utveckla ett redan starkt företag tillsammans med skickliga kollegor i organisationen. Scandi Standards svenska intäkter är i hög tillväxt och jag är övertygad om företagets förmåga att utveckla marginalerna under de kommande åren. Jag är också exalterad över den potential som Kronfågel har, som ett av Sveriges mest kända varumärken, säger Mats Hedlund.

Mats Hedlund efterträder Magnus Lagergren, som fortsätter som Group Business Development Director med fokus på M&A och andra grupprojekt.

Scandi Standards VD Leif Bergvall säger i ett pressmeddelande att han är glad över att Mats Hedberg har utsetts till Magnus Lagergrens efterträdare i Sverige:

”Jag är övertygad om att han kan utveckla potentialen i vår verksamhet i Sverige. Med Mats personliga egenskaper och relevanta erfarenhet tror jag att han är idealisk positionerad för att leda och stödja teamet i Sverige och ta Kronfågel till nästa nivå. Samtidigt vill jag tacka Magnus för hans värdefulla bidrag hittills, med att bygga ett mycket starkare Kronfågel. Jag ser fram emot ett fortsatt tätt samarbete under grupprojekt, inte minst inom M&A.”

 

 

Relaterade