Kronägg lanserar 100 procent klimatkompenserade ägg

25 september, 2019

100 procent klimatkompenserade ägg gör skillnad, menar Kronägg som nu lanserar klimatmärkta ägg.

”Matproduktion svarar för en fjärdedel av Sveriges utsläpp av klimatgaser om man räknar alla utsläpp från jord till bord. De globala klimatmålen är ett arbete som sporrar oss att gå i täten för en mer ansvarsfull livsmedelsproduktion inom denna kategori, säger Bengt Göran Andersson, divisionsdirektör på Kronägg.

I ett pressmeddelande skriver Kronägg att klimatnytta framför allt uppkommer genom olika klimatåtgärder i utvecklingsländer, som energieffektivisering, utveckling av ren och förnybar energi, trädplantering och bevarande av regnskog.

Företaget har därför valt att klimatkompensera i tre projekt, som både bevarar regnskog och bidrar till förnybar energi: Bevarande av regnskog i Madre de Dios, Peru, stöd till Indiens första skogsbevaringsprojekt i Khasi Hills samt ett projekt i Madagaskar, som syftar till att byta ut traditionella ved- och koleldade spisar till nya effektiva spisar som bland annat drivs av solenergi.

Samtliga projekt är certifierade enligt Plan Vivo, Gold Standard och Verified Carbon Standard, som är internationellt vedertagna standarder.

Projekten har bland annat valts för att främja bevaringen av skog i områden där soja produceras, eftersom det är en viktig beståndsdel i hönsens foder.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!