Krister Zackari tillträder som VD för Norrmejerier den 16 augusti.

Krister Zackari blir ny VD för Norrmejerier

16 juni, 2021

Norrmejeriers nästa VD heter Krister Zackari. Han har en lång erfarenhet av ledande roller i livsmedelsbranschen och har tidigare bland annat varit VD för Lantmännen Cerealia samt VD för Kraft Foods/Mondelez i både Sverige och Norden.

Krister Zackari har också haft en rad seniora roller inom livsmedel i Europa och Asien och kommer närmast från en verksamhet som rådgivare och konsult till svenska och utländska företag inom konsumentvaror och läkemedel.

”Krister Zackari har lång erfarenhet av att leda stora organisationer/företag inom livsmedelsbranschen. Han har också erfarenhet från att leda i ekonomiska föreningar vilket är lite annorlunda jämfört med andra typer av företag och det är en styrka. Han sätter stort värde på vårt norrländska ursprung, något som är viktigt för oss”, säger Göran Olofsson, Norrmejeriers styrelseordförande.

Krister Zackari efterträder Anders Fredriksson som lämnade VD-posten i Norrmejerier den 11 juni. Daniel Edblom, CFO, är sedan tidigare utsedd till tillförordnad VD och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Krister Zackari tillträder den 16 augusti 2021.

”Norrmejerier är ett fantastiskt fint, genuint företag som gör gott för konsumenter, kunder och för hela Norrland, och att få vara en del av det känns både kul och spännande och är ett viktigt ansvar som jag gärna tar. Det är ju lätt att vara stolt över att vara en del av Norrmejerier”, säger Krister Zackari.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!