Krister Zackari tillträder som VD för Fazer Lifestyle Foods den 1 juli. Foto: Michael Folmer

Krister Zackari blir ny VD för Fazer Lifestyle Foods

12 maj, 2022

Krister Zackari har utnämnts till VD för Fazer Lifestyle Foods och medlem i Fazer-koncernens ledningsgrupp. Han kommer närmast från Norrmejerier, där han har varit VD sedan 2021, och tillträder sin nya position den 1 juli 2022. 

Krister Zackari har omfattande erfarenhet från konsumentbolag på olika geografiska områden och mer än 25 års erfarenhet av internationell affärsverksamhet. Före sin nuvarande VD-tjänst på Norrmejerier, har han innehaft flera ledarskapsroller, bland annat som VD för Kraft Foods / Mondelēz i Norden, kategoripresident på Mondelēz i Europa och VD för Lantmännen Cerealia. Han har även varit verksam på den asiatiska marknaden i flera år.

Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer-koncernen, beskriver Krister Zackari som ”en erfaren företagsledare med rätt kompetens för att leda Fazer Lifestyle Foods i dess ambition att bli en ledande växtbaserad aktör i Nordeuropa och uppnå lönsam tillväxt”.

”Fazer är ett fantastiskt nordiskt matföretag, som jag alltid har uppskattat. Det har en bra marknadsposition tack vare dess starka varumärken och kunniga personal, och företaget opererar bland de mest intressanta matkategorierna. Jag ser fram emot att få vara med i att lyfta våra interna styrkor och utnyttja våra externa möjligheter för att skapa lönsam tillväxt”, säger Krister Zackari.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!