Vegansk ost blir en av Astrid och apornas största satsningar framöver.

Konkursade Astrid och aporna räddas av nya investerare

11 juni, 2019

Det svenska vego-varumärket Astrid och aporna, som gick i konkurs i början av året, räddas nu av två investerare: Den svenska tech-entreprenören Måns Ullerstam, som satsar på växtbaserade livsmedelsbolag, och det brittiska bolaget Vbites, som är en av Astrid och apornas största leverantörer. Det uppger nyhetssajten Breakit. 

Bakom Vbites, som har satsat på vego-produkter sedan 1993, står entreprenören och den tidigare fotomodellen Heather Mills. Hon är även engagerad i frågor om djurens rätt och arbetet mot landminor, tidigare goodwill-ambassadör för FN och var tidigare gift med Paul McCartney.

”Det hade varit en skandal att inte hjälpa det här innovativa bolaget att behålla sin starka position på marknaden”, säger Heather Mills till Breakit.

Hon ser positivt på utsikterna att bygga vidare på Astrid och apornas starka fundament:

”Varumärket känns igen och folk vet att det är en bra produkt. Det är annorlunda jämfört med någon som precis kommer in på marknaden.”

Ägandet uppges vara relativt jämt fördelat mellan de nya investerarna och Astrid och apornas grundare, som stannar kvar i bolaget, medan Måns Ullerstam tar över som VD.

Produkterna har redan börjat distribueras ut till butiker och en av de större satsningarna framöver uppges bli vegansk ost. Fokus ligger nu på färre produkter i större volymer.

Måns Ullerstam och Heather Mills pekar även på skolor och sjukhus som nya intressanta sektorer att satsa på.

 

Relaterade