Aromas styrelseordförande Anders Landelius i Aromas fabrik i Torshälla utanför Eskilstuna.

Konfektyrbolaget Aroma köper Dals Konfektyr

13 juni, 2019

Konfektyrbolaget Aroma har köpt konkurrenten Dals Konfektyr och blir därmed Sveriges tredje största konfektyrtillverkare med en ledande position som producent av lösgodis.

”Med förvärvet av Dals Konfektyr är vår ambition att bli en ännu effektivare och bättre leverantör av kvalitativt godis till de olika lösviktskoncepten, både i Sverige och utomlands. Samtidigt fortsätter vi att utveckla ekologiska, veganska och mer naturliga produkter med lägre sockerinnehåll inom våra olika produktområden”, säger Olle Björkenström, VD på Aroma.

I och med förvärvet ökar Aromas omsättning till över en kvarts miljard kronor per år och antalet anställda till omkring 100 personer.

”Vi är tre ägare som drivit Dals Konfektyr i 25 år och det är verkligen med trygga händer som vi nu lämnar över stafettpinnen till Aroma som ny ägare. Med Aromas fokus på kvalitetsprodukter och gedigna säljorganisation är de helt rätt köpare att ta över och utveckla fabriken i Bengtsfors”, säger Jörgen Johansson, VD på Dals Konfektyr.”