Harvest.fick motta det första stipendiet från Anna Borgeryds minnesfond. Stipendiet delades ut på Polarbröds kontor i Umeå.

Klimatsmart matproduktion får Anna Borgeryds stipendium

7 februari, 2020

Det första stipendiet från Anna Borgeryds minnesfond har delats ut till det nystartade Umeå-företaget Harvest.

Harvest fick stipendiet ”för arbetet med att bygga en pilotanläggning för att producera mat mitt i Umeå. Genom odling i tätbefolkade områden och med leverans direkt till kunden minskar transporter och behov av emballage. Samtidigt ökar möjligheten för stadens innevånare att komma närmare maten och stärka kunskapen om både odling och råvaror.”

”Stipendiet möjliggör vår resa mot uthållig försörjning genom att förbättra sättet vi producerar, konsumerar och värdesätter mat”, säger Ellen Bergström, som driver Harvest tillsammans med bröderna Tobias och Daniel Remes.

Anna Borgeryd var Polarbröds tidigare huvudägare och chefsstrateg. Hon var på många sätt visionären och drivkraften bakom företagets arbete mot en uthållig försörjning. Efter Anna Borgeryds bortgång i februari 2019 startades en minnesfond med syfte att arbeta för att främja forskning och projekt för uthållig försörjning. Stiftelsen satsar på konkreta projekt i mindre skala. Entreprenörskap, folkbildning och kultur, som låg Anna varmt om hjärtat, ska speglas i stiftelsens arbete.

”Det känns fint att kunna föra Annas viktiga arbete vidare och lyfta idéer som kan förändra världen till det bättre”, säger Anna Borgeryds syster och Polarbrödsgruppens VD Karin Bodin.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!