Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

14 juni, 2019

Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri, som innebär att produktionen av Kavlis tre mejeriprodukter kommer att ske vid Grådö mejeri i Dalarna.

”Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Falköpings Mejeri om ett långsiktigt produktionsavtal för våra mejeriprodukter Bärry, Tigers och Bollnäsfil”, säger Gerhard Bley, VD på Kavli.

”Avtalet med Falköpings Mejeri innebär att vi skapar en stabil grund för vår mejeriaffär, samtidigt som vi får tillgång till kapacitet i produktutveckling och distribution som kommer att öka takten i vår tillväxt. Vi upplever också att de grundläggande värderingarna företagen emellan är väldigt lika, vilket är en god grogrund för ett fruktbart samarbete för båda parter.”

Grådö mejeris VD Anders Segerström berättar att Kavlis tre varumärken en gång i tiden utvecklades och producerades vid Grådö mejeri.

”Det känns lite som att produktionen flyttar hem. Vi ser fram emot det framtida samarbetet med Kavli. Det tryggar avsättningen för en viss del av vår invägning under de kommande 10 åren”, säger Anders Segerström

Relaterade