Isabel Moretti blir ny VD för Svenskt Kött vid årsskiftet

3 december, 2018

Den 10 januari tillträder Isabel Moretti som VD på Svenskt Kött. Hon har de senaste tio åren arbetat på LRF, där hon var chef för Energi och miljöenheten.

”Det är ett spännande och utmanande uppdrag och jag är både förväntansfull och ödmjuk inför uppdraget. I det samhälle vi lever i idag blir debatten allt mer baserad på starka värderingar – på gott och ont. Här har svensk djurhållning och köttproduktion fortsatt stora möjligheter att positionera sig som det bästa valet för konsumenten. Det här vill jag vara en del av”, säger Isabel Moretti. 

Innan hon började på Energi och miljöenheten på LRF arbetade Isabel Moretti i tio år med miljö- och jordbrukspolitik, som sakkunnig inom regeringskansliet, riksdagen, EU-kommissionen och EU-parlamentet. Hon är utbildad agronom och har sina rötter i Värmland och Brasilien. 

”Isabel har en intressant profil och god kännedom om vad som utmärker det svenska köttet med alla dess mervärden. Hennes erfarenheter kommer Svenskt Kött att ha god nytta av framöver”, säger Torbjörn Lithell, ordförande i Svenskt Kött.

Nuvarande VD Elisabet Qvarford tillträdde på posten för tre år sedan men har arbetat på Svenskt Kött sedan 2012.

”Jag lämnar med varm hand över detta roliga och intressanta uppdrag till Isabel Moretti. Jag är inne på mitt sjunde år i det svenska köttets tjänst och känner mig redo för nya utmaningar”, säger Elisabet Qvarford.

 

 

Relaterade