Invägningen av ekologisk mjölk ökade med närmare 4 procent under 2020, jämfört med 2019.

Invägningen av mjölk ökade under 2020

17 februari, 2021

Den totala invägningen av mjölk ökade med 2,5 procent under 2020, jämfört med 2019. För ekologisk mjölk ökade invägningen med närmare 4 procent under perioden. Det visar statistik från Jordbruksverket.

Den totala invägningen av mjölk under 2020 var 2 772 000 ton. Invägningen av ekologisk mjölk utgjorde 481 000 ton. Mjölken användes till att producera 694 000 ton konsumtionsmjölk och 236 000 ton syrade produkter. Det innebar en minskning av konsumtionsmjölk med 5 procent och en ökning av syrade produkter med 6 procent, jämfört med 2019.

Invägningen av mjölk ökade under 2020 Invägningen av mjölk ökade under 2020 Produktionen av grädde, ost och smör ökade jämfört med föregående år, medan produktionen av mjölkpulver minskade.

Mer information finns i rapporten Animalieproduktion, års- och månadsstatistik – 2020:12

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!