Innovativ svensk betningsteknik etableras i Schweiz

7 augusti, 2020

Den svenska ThermoSeed-tekniken för kemikaliefri utsädesbetning sprider sig över världen. Nu har det Lantmännen-ägda företaget ThermoSeed Global AB sålt sin åttonde anläggning utanför Sverige, till det schweiziska lantbrukskooperativet Fenaco.

Anläggningen kommer att byggas i Lyssach, en liten ort som ligger nordost om Bern och beräknas stå klar i maj 2021. Fenaco kommer att använda den för spannmålsutsäde av alla slag och kapaciteten kommer ligga på 15 ton per timme. Kenneth Alness, VD på ThermoSeed Global AB, är mycket nöjd med att få Fenaco som kund och samarbetspartner:

”Det är glädjande att Fenaco valt ThermoSeed och jag ser fram emot vårt samarbete. Det gläder mig extra att vår miljövänliga teknik nu kommer att finnas i ytterligare ett land. Fenaco är kända för att ställa höga kvalitetskrav. När de väljer ThermoSeed är det ett bevis på vår höga kvalitet och det kommer att leda till ytterligare landvinningar för oss.”

Enligt Jürg Jost, som är Managing Director på UFA-Samen, en del av Feneco, valdes ThermoSeed-tekniken, dels på grund av processens effektivitet, dels för att det är en biologisk metod helt utan kemikalier.

”Vi har tittat på olika alternativ utan kemikalier och kommit fram till att ThermoSeed är det bästa alternativet. I Schweiz, precis som i övriga EU driver marknaden en ökad efterfrågan på kemikaliefria produkter. Vi är därför övertygade om att efterfrågan på utsäde betat utan kemikalier kommer att öka i Schweiz, säger Jürg Jost.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!