Ica tar en rosa månad till förmån för Cancerfonden

24 september, 2021

I årets Rosa Bandet-kampaj har Ica ett stort sortiment av rosa varor med över 100 olika produkter, där varje produkt ger mellan 20 öre och 10 kronor till Cancerfonden. Förra året samlade Ica och Apotek Hjärtat in 55 miljoner kronor tillsammans med alla kunder.

Från och med den 24 september blir rosa band, armband och rosa produkter tillgängliga i Ica-butikerna för försäljning. Förutom att sälja rosa produkter vill Ica underlätta för kunderna att göra hälsosamma val i form av god kost och fysisk aktivitet, vilket kan minska risken för cancer. Ica har Sveriges största receptsamling av nyckelhålsmärkta recept och de rosa livsmedelsprodukterna som är utvalda tillsammans med Cancerfonden syftar till att stimulera hälsosamma måltider.

”För oss på Ica är det helt självklart att vara med och stötta den livsviktiga cancerforskningen och jag är stolt över det engagemang som Ica-butikerna och alla våra kunder visar i samband med Rosa Bandet-kampanjen. Tillsammans bidrar vi till att fler människor överlever cancer, säger Anders Svensson, VD i Ica Sverige.

Syftet med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj är att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancer och hur man kan minska sin risk att drabbas av cancer samt bedriva påverkansarbete för en bättre cancervård. Ica har stöttat Cancerfonden sedan 1950-talet och Rosa Bandet-kampanjen sedan starten 2003.

”Cancerfondens vision är att besegra cancer, men det är inget vi klarar av att göra ensamma. Ica har ett genuint engagemang som de år efter år lyckas förmedla till medarbetare och kunder, som i sin tur bidrar genom att köpa rosa produkter, rosa band och armband. Jag vill rikta ett stort och varmt tack för ert engagemang och livsviktiga bidrag, ni är med och gör detta möjligt”, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare Cancerfonden.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!