”Att minska sitt matsvinn är något av det enklaste man kan göra som privatperson för att minska klimatutsläppen", säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör ICA Gruppen.

Ica satsar på singlar för att minska matsvinnet

14 november, 2019

Ica vill göra det lättare för singelhushåll att minska sitt matsvinn, som en del i sitt hållbarhetsarbete. Kedjan har därför genomfört en rad initiativ, som att erbjuda mindre köttförpackningar.

”Att minska sitt matsvinn är något av det enklaste man kan göra som privatperson för att minska klimatutsläppen och bidra till en bättre miljö. Sverige ligger i världstopp gällande andelen singelhushåll och därför behöver vi göra det enklare för singlar att minska sitt matsvinn”, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör ICA Gruppen.

Ica har genomfört en rad initiativ för att göra det enklare för singelhushåll att minska sitt matsvinn, bland annat har mindre förpackningar till populära produkter tagits fram för att bättre passa ett singelhushåll, Icas färdiga måltidslösningar har utvecklats och hållbarheten på viss färdigmat har fördubblats med nya förpackningslösningar.

”Vi har sett att mycket av vårt hållbarhetsarbete riktat sig mot barnfamiljer, men eftersom en så stor andel av de svenska hushållen består av bara en person tycker vi det var viktigt att nu också göra den här singelsatsningen. Ica-butikernas kunder lever olika typer av liv och vi vill att det ska bli enklare för människor oavsett livssituation att leva lite mer hållbart”, säger Kerstin Lindvall.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!