Ica satsar på expressleveranser av färdigmat till hösten

3 maj, 2019

Ica genomför nu en test med expressleveranser av måltidslösningar kombinerat med dagligvaror. I höst ska tjänsten lanseras i ett tiotal butiker.

Via den nya tjänsten kan man snabbt få hemleverans av måltidslösningar tillsammans med ett urval av matvaror från den lokala Ica-handlaren inom en timme. I ett första lanseringssteg ska tjänsten implementeras i ett tiotal butiker.

”Kunderna efterfrågar mer bekvämlighet och det här ger oss en möjlighet att nå de kunder som vill ha en helt färdiglagad måltid och där Ica tidigare inte varit ett alternativ. Vi genomför just nu en pilot och planerar för att gå vidare med en lansering, samtidigt som vi fortsätter att utveckla tjänsten genom att utforska olika typer av leverans- och teknikmöjligheter, säger Per Strömberg, VD för ICA Gruppen.

Restaurangbranschen har vuxit snabbare än dagligvaruhandeln under många år och har utvecklat sitt leveranserbjudande via olika digitala tredjepartstjänster. Samtidigt har Ica och många Ica-handlare satsat på att utveckla måltidserbjudandet i butik.
Det är Icas innovationshubb ICAx som har arbetat med att utveckla tjänsten. Via tjänsten kan kunden snabbt beställa olika rätter till kvällens middag och samtidigt komplettera med andra dagligvaror, som exempelvis morgondagens frukost. I pilotprojektet har elcyklar använts, men vid lanseringen i höst kommer man att experimentera med olika leveransalternativ.

Relaterade