Från och med den 1 december är Icas högautomatiserade lager i Brunna, Stockholm, i full drift. Ica är först i Sverige med att öppna ett lager med en högautomatiserad lösning för e-handlad mat.

Ica öppnar högautomatiserat e-handelslager i Stockholm

1 december, 2021

Ica har investerat 1,1 miljarder kronor i Sveriges första högautomatiserade lager för e-handlad mat i Brunna, Stockholm. E-handelslagret är utrustat med Ocados automationslösning, som har anpassats till en affärsmodell med fria handlare i samverkan.

Under 2020 ökade Icas e-handel med 117 procent. För att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen har Ica investerat i ett högautomatiserat lager med Ocados teknologi.

”I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra Icas kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden”, säger Anders Svensson, VD på Ica Sverige.

Enligt Ica Sveriges e-handelschef Tony Holmberg har det högautomatiserade e-handelslagret kapacitet att leverera ett betydligt större attraktivt sortiment och täcka efterfrågan i Stockholmsregionen för flera år framåt:

”Nu tar vi nästa steg med Icas e-handel och gör det möjligt för lokala Ica-butiker att erbjuda sina kunder en mer personlig och smidig upplevelse även på nätet, för att göra vardagen enklare.”

Det nya lagret är i full drift från och med den 1 december. Fastigheten har en totalyta på 32 000 kvadratmeter och ligger i Brunna, Upplands Bro kommun i Stockholm. E-handelsverksamheten i Jordbro kommer successivt att flyttas över till det nya lagret.

”Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige med ett högautomatiserat lager inom livsmedel gör mig extra stolt”, säger Peter Muld, chef för strategi & transformation på Ica Sverige.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!