Anders Svensson är VD för Ica Sverige. Foto: Jessica Gow/TT

Ica och Rise ska samarbeta för en hållbar livsmedelskedja

18 september, 2020

Ica Sverige och Rise blir innovationspartners. Syftet är att tillsammans skapa förutsättningar för ett mer hållbart livsmedelssystem med huvudfokus på hållbarhet och hälsa.

”Rise uppdrag är att på ett långsiktigt hållbart sätt stärka svenskt näringsliv, bland annat genom att vara en innovationspartner. Därför är partnerskapet med Ica ett stort steg framåt för oss. Tillsammans kan vi ta oss an matsystemets stora utmaningar inom hållbarhet och hälsa, vilket gynnar hela jordbruks- och livsmedelsbranschen”, säger Pia Sandvik, VD på Rise.

Icas partnerskap med Rise kommer att bli viktigt för arbetet inom det nystartade initiativet Ica Växa, vars syfte är att öka andelen samt främja konsumtionen och produktionen av svensk växtbaserad mat.

”Vi ser ett stort behov av att kroka arm i värdekedjan. Ju mer kunskap vi delar och ju mer vi lär oss tillsammans, desto snabbare kan vi utveckla, innovera och få fram mer svenska hållbara produkter och tjänster till marknaden”, säger Anders Svensson, VD för Ica Sverige.

Både kund- och marknadsperspektivet ska integreras i forskningsprojekt inom livsmedelsområdet.

”Vi ser stor potential inom många områden, så som svenska råvaror och livsmedel, framtidens proteiner, hållbar nutrition och framtidens förpackningar. Tillsammans med Ica och andra aktörer kan vi driva utveckling i alla led av värdekedjan”, säger Klara Båth, avdelningschef på Rise, Jordbruk och Livsmedel.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!