Ica erbjuder Werlabs kunder recept baserade på blodtester

3 september, 2019

Icas innovationshubb ICAx har tagit fram ett nytt koncept tillsammans med Werlabs, som erbjuder blodprovsbaserade hälsokontroller. Konceptet innebär att de som testar sig hos Werlabs, erbjuds gratis veckomenyer och recept framtagna av Icas dietister.

Erbjudandet om anpassade recept kommer att ges till personer som, utifrån sina resultat från Werlabs blodtester, är friska eller ligger i riskzonen för att utveckla till exempel typ 2-diabetes eller hjärt- och kärlsjukdom.

”Vi vill bidra till bättre folkhälsa genom att nyttja kraften i hela ICA Gruppens verksamhet. Med matbutiker, Apotek Hjärtat och Min doktor-kliniker verkar vi redan idag inom stora delar av hälsoområdet. Vi kan både förebygga, guida och inspirera till att både leva och äta mer hälsosamt”, säger Emma Lindahl, på Icas innovationshubb ICAx.

Icas recept och menyer ska inspirera till bibehållna eller förbättrade värden. Tjänsten kommer att utvecklas och på sikt kommer fler erbjudanden att utvecklas.

Werlabs erbjuder sina kunder att förstå, följa och förbättra sin individuella hälsa utifrån sina behov genom blodprovsbaserade hälsokontroller, som genomförs på någon av Werlabs över 140 provtagningsställen runt om i Sverige. Provsvar presenteras i Werlabs digitala journal, tillsammans med kommentarer från en läkare.

”En stor del av våra kunder efterfrågar kostråd efter att ha fått sina resultat. Vår ambition är att erbjuda recept och menyer i ett tidigt skede, så att man kan göra livsstilsförändringar för att inte bli sjuk”, säger Johan Carrick på Werlabs.

Werlabs tester finns till försäljning på Apotek Hjärtat.

 

Relaterade