Jenny Eriksson tillträder som sortiments- och inköpsdirektör på Ica den 1 september.

Hon blir ny sortiments- och inköpsdirektör på Ica

3 augusti, 2022

Jenny Eriksson har utnämnts till ny sortiments- och inköpsdirektör på Ica Sverige. Hon har arbetat inom Ica Gruppen sedan 2010 och kommer närmast från rollen som sortiments- och inköpsdirektör för Apotek Hjärtat, som hon har haft sedan 2019.

Jenny Eriksson har mer än 20 års erfarenhet av detaljhandeln och har, före sin nuvarande roll som sortiments- och inköpsdirektör för Apotek Hjärtat, haft flera seniora befattningar inom butik och försäljning samt sortiment och inköp i Ica Sverige. Hon har även tidigare arbetat som managementkonsult med fokus på detaljhandel, telekom och konsumentprodukter.

”Jag brinner för sortiment- och inköpsfrågor och Ica är ett företag som jag länge har tyckt mycket om – uppdraget kändes som ett naturligt nästa steg. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor vidareutveckla Icas kunderbjudande och förstärka vår position som marknadsledare”, säger Jenny Eriksson.

Jenny Eriksson tillträder tjänsten den 1 september och ersätter Andreas Sbrodiglia som lämnar sin anställning den 31 augusti.

”Jenny har en genuin och lång erfarenhet av Ica och har haft en viktig roll i Apotek Hjärtats utveckling under de senaste åren. Hon var även tidigare en mycket uppskattad ledare inom sina olika roller på Ica Sverige, och jag är mycket glad över att kunna välkomna henne tillbaka”, säger Anders Svensson, VD på Ica Sverige.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!