Emma Rung tillträder som VD för Krav 22 augusti.

Hon blir Kravs nya VD

30 maj, 2022

Emma Rung blir ny VD på Krav. Hon kommer senast från flera ledande positioner i Regeringskansliet och hennes uppdrag på Krav blir att öka synligheten och efterfrågan på Krav-märkt.

Emma Rung kommer senast från rollen som statssekreterare i Regeringskansliet och har tidigare varit tillförordnad generalsekreterare på certifieringen Fairtrade. Hon har även en bakgrund som chef på Social Entrepreneurship Forum och har arbetat med hållbarhet på svensk-amerikanska handelskammaren. Emma Rung är utbildad statsvetare vid Stockholms universitet, hon har fått pris för sitt opinionsbildnings- och påverkansarbete och är rankad som en av ”Sveriges 101 supertalanger” av Veckans affärer.

”Styrelsen har under rekryteringen sökt efter en engagerad ledare som kan skapa synlighet och stärka Kravs position på marknaden. Jag är oerhört glad att Emma med sin erfarenhet från att leda värderingsburna organisationer och sitt stora engagemang kan leda Krav framåt”, säger Linus Källander, styrelseordförande på Krav.

Emma Rung tillträder tjänsten den 22 augusti. Kravs vice VD Cecilia Lenbäck är tillförordnad VD fram tills dess.

”Mitt sikte är tydligt inställt på att ge konsumenter de förutsättningar och argument som behövs för att flytta handen i butikshyllan. Med hjälp av konsumentmakt och samarbete genom hela kedjan ska vi få den ekologiska andelen att växa”, säger Emma Rung.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!