Hernö Gin är världens mest prisbelönta ginvarumärke

21 december, 2020

Hernö Gin flyttar fram positionen från Europas till världens mest prisbelönta gin. Det står klart när årets tävlingsresultat har summerats: 14 guld- och mastermedaljer.

När Hernö Gin summerar tävlingsåret 2020 uppgår medaljskörden till 14 guld- och mastermedaljer i fyra internationella sprittävlingar. Därtill har Sveriges första och ledande gindestilleri utsetts både till världens bästa gin i Gin Masters och världens bästa Gin & Tonic i International Wine and Spirits Competition (IWSC).

”Vi registrerar våra tävlingsresultat och jämför med övriga aktörers resultat löpande. Tack vare detta metodiska arbete kan vi konstatera att Hernö Gin nu är världens mest prisbelönta gin, berättar Johan Wester, ansvarig för tävlingar hos Hernö Gin.

Hernö Gin har sedan start valt att varje år delta i de största och mest prestigefulla tävlingarna i världen för att jämföra sina produkter med andras, bygga varumärke och nå nya marknader.

Företagets grundare och VD Jon Hillgren berättar att konkurrensen i tävlingarna har hårdnat de senaste åren och att många nya tävlingar dyker upp. Därför gör Härnö Gin varje år ett noggrant urval utifrån renommé, omfattning, kompetens hos juryn och vilket inflytande tävlingarna har i branschen

”Hernö Gin har en historia av att vinna tunga utmärkelser internationella sprittävlingar och har fem år i rad utsetts till bäst i världen i minst en tävling. Med årets resultat kan vi konstatera att vi nu har tagit hem toppmedaljen i samtliga tävlingar vi ställt upp i, säger Johan Wester.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!