Hälsans Kök lanserar vegansk burgare för köttälskare

21 februari, 2019

Hälsans Kök lanserar Incredible Burger, en köttliknande, ”blodig” vegansk burgare med insprängt fett för köttälskare som vill minska sitt animaliska intag.

Incredible Burger är 100 procent växtbaserad men upplevs som blodig när den tillagas, eftersom den har röd färg av rödbetor, morot och paprika. Den har även insprängt fett i form av smakbärande bitar av raps- och kokosolja, som smälter vid tillagningen och uppges göra biffen saftig. Proteinet kommer främst från soja och vete.

”När Incredible Burger steks får den en karamelliserad yta, fantastisk textur och en saftighet som gör även den mest inbitne köttälskaren belåten. Under våra 50 år är detta vår mest revolutionerande nyhet”, säger Maja Lundmark, Nordic Brand Manager, Hälsans Kök.

Incredible Burger kan både tillagas fryst och efter långsam upptining. Burgaren består av rå sojafärs och rekommenderas att stekas eller grillas tills den har en innertemperatur på ca 75 grader. Det betyder att den behöver stekas i ca 6,5 minuter på varje sida om den kommer direkt från frysen, eller ca 5 minuter per sida om den är tinad.

En förpackning på 226 gram innehåller två burgare med en proteinhalt på 17 procent. Ingredienser: Vatten, sojaproteinkoncentrat, vegetabilisk olja (raps, kokosnöt), vetegluten, naturlig arom, vinäger, vitlökspulver, grönsakskoncentrat (rödbeta, morot, paprika), salt, maltextrakt (korn), svartpeppar, spirulinakoncentrat, stabiliseringsmedel (metylcellulosa).

Relaterade