Lilla Bjers på Gotland vann Kravs hållbarhetspris 360°Lighthouse. Restaurangen ägs och drivs av Margareta och Göran Hoas. Foto: Krav

Hållbara restauranger och hotell prisade av 360°EatGuide

2 oktober, 2019

360°EatGuide är en ny nordisk restaurangguide, som både bedömer hållbarhet och gastronomi. Guiden har rankat 250 restauranger och hotell i hela Norden. På en gala i Stockholm 30 september presenterades vinnarna i tio olika kategorier.

360°EatGuide är ett initiativ av Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts. Guiden omfattar tio kategorier: Restaurant, Chef, Lighthouse, Hospitality, Young Chef, Hotel, Waste, Action!, Green och Experience.

2019 års vinnare:

Restaurang: Amass, Danmark

Action!: Paus Svensson, Fotografiska, Sverige

Experience: Vineyard Experience/Restaurang Äng, Sverige

Hotel: Högbo Brukshotel, Sverige

Chef: Fredrik Johnsson, Volt, Sverige

Young Chef: Desirée Jaks, Agrikultur, Sverige

Hospitality: Credo, Norge

Waste: Nolla, Finland

Green: Noma, Danmark

Lighthouse (Kravs pris): Lilla Bjers, Sverige

Läs mer om vinnarna och rankningen här

Relaterade