KRAV står bakom 360°Lighthouse, en av kategorierna i den nya restaurangguiden 360°EatGuide.

Hållbara restauranger nominerade till 360°EatGuide

16 augusti, 2019

Nu presenteras de nominerade till 360°EatGuide, den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi.

360°EatGuide är ett initiativ av Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts. Guiden omfattar tio kategorier: Restaurant, Chef, Lighthouse, Hospitality, Young Chef, Hotel, Waste, Action!, Green och Experience.

KRAV står bakom kategorin 360°Lighthouse, som lyfter pionjärer inom ekologi och hållbarhet, och dessutom inspirerar andra. Av tio nominerade i den kategorien är både Lilla Bjers och Kalf & Hansen KRAV-certifierade och jobbar sedan många år ekologiskt och hållbart.

”Vi vill uppmärksamma särskilt modiga och kunniga restauranger som visar vägen och på det sättet driver hållbarhetsarbetet inom restaurangbranschen i Norden. Med vårt pris vill vi lyfta fram dem som upptäcker nya råvaror och kommunicerar fördelarna med ekologiskt och KRAV-märkt”, säger Rebecka Lööf, marknads- och regelutvecklare för restaurang och storkök på KRAV.

360°EatGuide är digital och ges ut på engelska. Den lanseras i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.

Här finns de nominerade i alla kategorier

Relaterade