Greenfood storsatsar inom lokalproducerat

17 september, 2020

För att bättre tillgodose efterfrågan på lokalproducerat slår nu Greenfood samman Allfrukt i Stockholm AB, JH Frukt och Grönt i Malmö, Trädgårdshallen Örebro och Växjö partiaffär AB och bildar Trädgårdshallen.

Trädgårdshallen är en gemensam storsatsning inom närodlat med kontor i Örebro, Stockholm, Malmö och Växjö. Det långsiktiga målet är att bredda Trädgårdshallens upptagningsområde ytterligare och öka tillgången av lokalproducerat runt hela Sverige.

”Genom nya Trädgårdshallen kommer vi att erbjuda våra kunder ett bredare närodlat sortiment, en hållbarare logistikkedja och samtidigt kunna bibehålla den lokala och personliga servicen som vi är kända för. Styrkan i Trädgårdshallen kommer leda till att våra butikskunder kan öka sin omsättning”, säger Ted Stenshed, VD i Greenfood Fresh Produce.

För att göra det lättare för konsumenter att hitta närodlade produkter i butik har Greenfood även skapat sigillet Ju Närmre Desto Bättre. I konceptet samarbetar företaget med noggrant utvalda svenska odlare som är geografiskt spridda över landet, så att avstånden till marknaden minskar. Sigillet lanserades under 2019 och har sedan dess utökats med nya odlare.

Trädgårdshallen är en del av Greenfoods affärsområde Fresh Produce som levererar över 250 000 ton frukt till kunder i Sverige och Finland. Affärsområdet erbjuder ett komplett sortiment av frukt och grönt, exempelvis nischprodukter som bär, exotisk frukt, ekologiskt och närodlat. Greenfood har även sin egen inköpsverksamhet i Spanien och erbjuder över 1600 olika produkter dagligen.

I affärsområdet Fresh Produce ingår Ewerman, Green & Friends, GF SP Sourcing AB, GF Fresh food AB, Satotukku (Finland), Greenfood Iberica (Spanien) och nu även nya Trädgårdshallen.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!