Greenfood förvärvar premiumleverantören Lundgrens

23 augusti, 2021

Greenfood köper frukt och grönt-specialisten Lundgrens primörer. Västkustföretaget Lundgrens omsätter närmare 90 miljoner och är känt för sitt stora premiumsortiment bestående av frukter, grönsaker och förädlade råvaror.

Greenfood är en av norra Europas största aktörer inom färsk hälsosam mat. Nu växer Greenfood och affärsområdet Greenfood Fresh Produce ytterligare genom att koncernen har tecknat ett avtal om att förvärva Lundgrens primörer, en premiumleverantör av frukt och grönt som representerar några av världens främsta frukt- och grönsaksproducenter.

”Genom köpet av Lundgrens blir vi en rikstäckande leverantör och utökar kvalitetssortimentet ytterligare. Våra butikskunder får tillgång till de bästa premiumodlarna runt om i världen, samtidigt som konsumenter får tillgång till kvalitetsfrukt från varumärken som Bollo och Uvasdoce, säger Ted Stenshed, VD för affärsområdet Greenfood Fresh Produce.

Grundaren och VD:n Mats Lundgren kommer stanna kvar inom Greenfood-koncernen när köpet är klart.

”Smak och kvalitet är allt när det kommer till frukt och grönt. Smakar produkterna bättre, leder det till fler återköp och ökad konsumtion av hälsosam mat. Genom Greenfoods säljstyrka och räckvidd kan vi nu inspirera fler butiker att utöka sitt sortiment av riktigt goda frukter och grönsaker, säger Mats Lundgren.

 

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!