God Morgon donerar 35 miljoner kronor till sjuka barn

5 oktober, 2021

Team Rynkeby – God Morgon har lämnat över årets check till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden på 35 miljoner svenska kronor. Projektet blir ännu en gång den största enskilda bidragsgivaren till Barncancerfonden.

Projektet Team Rynkeby – God Morgon är ett av Sveriges största välgörenhetsprojekt som årligen samlar in miljonbelopp till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Projektet består av cykellag som samlar in pengar genom sponsorer, event och andra aktiviteter.

Projektåret 2021 har inneburit logistiska förändringar och mycket kreativitet på grund av pandemin men ändå varit framgångsrikt, berättar Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.

”Vi har hittat alternativa insamlingsvägar och tack vare fortsatt stort engagemang från deltagarna, har vi trots pandemitider lyckats samla in en stor summa pengar.”

Totalt överlämnades i år en donation på 35 009 871 kronor, varav 28 989 193 kr gick till Barncancerfonden och 6 020 678 kr till Barnhjärnfonden.

”Ett fantastiskt resultat! Jag vet själv hur det är att sitta på cykeln och kämpa under ett helt år, vilken glädje och stolthet man känner när man klarar av projektet i sin helhet. Alla cyklister är våra hjältar som vi fortsätter att stötta genom vårt varumärke God Morgon som är en oerhört stolt huvudsponsor till projektet, säger Magnus Berndtsson, VD för Eckes-Granini Sverige

Sedan starten 2011 har projektet i Sverige samlat in 195 miljoner kronor till barncancerforskning.

”Det enorma engagemang som både deltagare, sponsorer, skolelever och givare visar har gjort Team Rynkeby – God Morgon till det framgångsrika välgörenhetsprojekt som det är idag. De flesta söker till laget just för att man bidrar i kampen mot barncancer. Att man samtidigt antar en fysisk utmaning och får träffa många nya vänner är andra viktiga aspekter, som gör att många deltagare fortsätter att delta år efter år, för att de tycker det är fantastiskt roligt, säger Paul Chronqvist-Svensson.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!