Glada bonden tar upp striden om osten från Boxholm

30 November, 2021

Sedan Arla, som äger varumärket Boxholm, har stämt Glada bonden för varumärkesintrång, genstämmer nu Glada bonden Arla för vilseledande marknadsföring.  

2019 la Arla ner mejeriet i Boxholm och flyttade produktionen till Östersund. Efter protester från lokalbefolkningen och flera turer har föreningen Glada bonden tagit upp osttillverkningen i Boxholm och i september 2021 lanserades Äkta Boxholms ost. Eftersom Arla äger varumärket Boxholm stämdes Glada bonden för varumärkesintrång. Nu genstämmer Glada bonden Arla för vilseledande marknadsföring och vill att Arlas ensamrätt till namnet ska upphävas.

”Vi har hela tiden hävdat att ost som tillverkas i Boxholm ska få namnges efter det. Vi har agerat efter vad vi anser är rätt och riktigt, i fri konkurrens med schysst attityd. Nu tvingade de fram en prövning i domstol, och det välkomnar vi så att vi får reda ut det här ordentligt. Det är ju inte rimligt att ost från Östersund är den enda som får heta Boxholm”, säger Glada bondens ordförande Anders Birgersson.

Relaterade

Häng med i Livsmedelsbranschen!
Få vårt nyhetsbrev som kommer ut
minst en gång i veckan GRATIS! 

Registrera dig, klicka här!